Trender inom mobilbranschen 2020

Årets trender inom mobilbranschen har större variation än vanligt. Det som kännetecknade branschen förra året fortsätter, det vill säga uppgraderingar av de olika telefonmärkenas processorer och mobilkameror som blir alltmer avancerade med fler linser för bättre bilder som alltmer närmar sig systemkamerans prestanda. Fingertrycksavläsare bakom skärmarna ser vi mer av och även omvänd trådlös laddning, vilket är smarta nyheter i årets utbud. Flera tillverkare har också uppgraderat till ännu bättre batterier som är mer energisnåla, samt högupplösta skärmar.

Trender inom mobilbranschen 2020En annan funktion som funnits ett tag på marknaden, men som har uppgraderats ännu mer är att mobilerna numer tål att bli tappade i vatten eller att få vatten eller annan vätska på sig. På så sätt kan du använda telefonen och ha på musik när du duschar eller när du är på stranden och ta fina foton utan att behöva oroa dig för att tappa telefonen. Den nya iPhonemodellen tål vatten liksom andra telefonmärken också. Läs mer om de nya telefonmodellerna i bloggen.

Vikbara telefoner gör comeback

Nytt för i år är att de vikbara mobiltelefonerna kommer tillbaka. Du som hade en mobiltelefon i början 2000-talet kanske kommer ihåg att den funktionen på telefonen var trendigt då. Nu är den funktionen på mobiltelefonerna alltså tillbaka, fast i en modernare tappning och med dagens betydligt uppgraderade prestanda vad gäller övriga funktioner som vi numer har vant oss vid. Samsung har en telefon med vikbar funktion som erbjuder både en större skärm och viktfunktion än deras föregångare.

Fotoproffs med din mobilkamera

Som nämnts ovan är dagens mobiltelefoner nästan i klass med en systemkamera fast i fickformat. Både iPhone och Huawei har telefonmodeller med kameror i toppklass där du kan ta bilder med hög kvalitet med många fotofunktioner att välja bland för att kunna ta proffsiga bilder. Det passar ju bra när så många lägger upp sina bilder på sociala medier och gör filmer och lägger upp på nätet. Den som vill ha anpassade funktioner för foto och film kan läsa om årets nya mobilmodeller.