Så här reparerar du mobilen

Tappade du din mobil igen? En spricka över hela skärmen kan kännas hopplöst. Det finns dock sätt att reparera skärmen utan att det behöver bli alltför dyrt. Genom att byta skärm själv så sparar du en hel del. För personen utan tid att göra detta så fungerar det även att lämna in din telefon till en reparatör då många förutom just Apple och likvärdiga tillverkare arbetar med att reparera spruckna skärmar och diverse skador.

Om du har valt att byta din skärm helt själv så finns där olika alternativ att använda dig av. Det snabbaste alternativet är att beställa hem en skärm och följa en av de många guider som finns på internet. Det kan vara lite tidskrävande men det lönar sig i slutändan i plånboken. Den enda nackdelen är att garantin från tillverkaren slutar att verka så fort du själv lagar din telefon.

Tappat din telefon i vattnet?

Så här reparerar du mobilen

I dagsläget så tål väldigt många telefoner att vara under vatten en period. Vad många inte vet är att det är väldigt få telefoner som är helt vattentäta. Har du någon gång tappat din telefon så finns där en risk att en minimal spricka släpper in vatten i din telefon som gör att det uppstår fuktskador inuti telefonen. Där finns dock några tips och tricks som kan rädda dig från detta.

Om du har råkat tappa telefonen i vatten så det enklaste alternativet är att lägga telefonen i en skål med ris. Riset kommer att suga åt sig fukten från telefonen och förhoppningsvis väcka liv i din vattenskadade telefon. Genom att låta riset suga upp vattnet under några timmar så väcks hoppet åter att ha en fullt fungerande telefon åter igen. Detta är en av de trick som har räddat livet på många.

Om du har lagt telefonen i ris men den har bestämt sig för att inte starta så är den sista utvägen att lämna in telefonen för reparation. Där finns många företag som har specialiserat sig på reparationer av just detta slag. Då det kan kännas hårt att betala för detta så är det en sista utväg som låter dig komma undan med en liten slant istället för att tvingas köpa en helt ny telefon.